Search for content in message boards

Kra(a)i(j)enbrink familie.

Kra(a)i(j)enbrink familie.

Posted: 974289600000
Classification: Query
Edited: 1016363479000
Surnames: Kraijenbrink, Kraaijenbrink, Krajenbrink, Kraajenbrink, Kraijnbrink, Krayenbrink
Vanaf 1760 verhuizen er een aantal Kraijenbrinken uit de Achterhoek naar o.a. Heenvliet, Westmaas en Vierpolders.
Ik probeer verband te leggen tussen de verschillende takken, maar wordt daarbij sterk gehinderd door de steeds verschillende spelling van deze achternaam.
Gevonden heb ik:
Gerrit Kraijenbrink geb.1736/37 trouwt Trijntje Dijkgraaf te Heenvliet op 27.03.1761 en hun kinderen.
Anthonij Kraijenbrink trouwt Liesbeth Steenhoek 1769 te Westmaas, en wschl 1773 Teuna Kranendonk en hun kinderen.
Willem Kraijenbrink trouwt 1863 Arentje Poldervaart te Vierpolders en hun kinderen. Ik ben blij met elke informatie over een Kraijenbrink, hoe dan ook geschreven.

Re: Kra(a)i(j)enbrink familie.

Posted: 997265691000
Edited: 1005854231000
Beste Liberta,
Weet je al wat meer over de familie Kraijenbrink en dan met name over Anthony en Teuna Kraijenbrink. Hun dochter Soetje trouwt met een Dijkgraaf, de familie waar ik o.a. onderzoek naar doe.

Gert Scholten
gjscholten@chello.nl

Re: Kra(a)i(j)enbrink familie.

Thirsa Kraayenbrink (View posts)
Posted: 1035388936000
Classification: Query
Beste heer ter Weeme

Mijn opa van vader's zijde komt ook van origine uit de Achterhoek en zou dus verwant kunnen zijn aan de Kraayenbrinks waarover u spreekt. Enkele jaren geleden hebben mijn ouders een stamboom laten opstellen van onze tak van de familie Kraayenbrink. Ik weet zo uit mijn hoofd niet meer precies tot wanneer deze stamboom terug gaat, maar het staat me bij dat dat tot halverwege de 18-e eeuw is. Ik heb overlegd met mijn vader en indien u interesse heeft kunt u een kopie van de stamboom krijgen.

Vriendelijke groeten
Thirsa Kraayenbrink

Re: Kra(a)i(j)enbrink familie.

Posted: 1035408018000
Classification: Query
Edited: 1051064054000
Hallo Thirsa, Natuurlijk ben ik geinteresseerd in jullie tak van de familie. Ik heb tot nu toe een aantal takken terug kunnen leiden naar de Achterhoek, ook die uit Zuidholland. Helaas is de tak in ZuidHolland, die vnl.uit Dinxperlo stamt heel erg groot en heb ik nog geen tijd gehad om de relaties uit de 19e eeuw uit te zoeken. Ik woon namelijk op Aruba en kan dus alleen via Internet en tijdens vacanties onderzoek verrichten. Oorspronklelijk was er een gehucht Kreyenbrink onder Sinderen, en de aan de Molenweg aldaar was de boerderij Krajenbrink gelegen. (De spelling van de naam verandert regelmatig) Ik ben bezig met een soort familieboek, maar het is heel veel werk en op afstand niet eenvoudig, zodat elke hulp welkom is. Ik hoop daarom meer van je te horen, groeten Libby.

Re: Kra(a)i(j)enbrink familie.

Thirsa Kraayenbrink (View posts)
Posted: 1035462202000
Classification: Query
Hallo Libby.
Grappig om te horen dat we ook een "eigen gehucht" hebben gehad. Nooit geweten. Wat betreft de stamboom: Ik zal eens kijken hoe we die bij jou kunnen krijgen. Ik had gedacht om hem in te scannen, maar ik weet niet zeker of dat gaat lukken >> hij is namelijk nogal omvangrijk. Maar goed, ik bedenk wel iets. Het gaat alleen nog wel even duren voordat je hem krijgt denk ik. M'n vader wil hem eerst een beetje opknappen >> hij is namelijk aan het verbleken en dus niet zo goed meer leesbaar. Maar zodra dat gedaan is zal ik proberen hem te digitaliseren.
Groeten Thirsa.

Re: Kra(a)i(j)enbrink familie.

Chris Wagner (View posts)
Posted: 1102728836000
Classification: Query
I wish so that I could speak German. Can you get someone to write your message in English. Thanks, C

Re: Kra(a)i(j)enbrink familie.

Chris Wagner (View posts)
Posted: 1102728960000
Classification: Query
Hi,
I do not speak German. I would so like to be able to correspond with you. Can you write in English, or get someone to help so we can communicate. Thanks, Christine

Re: Kra(a)i(j)enbrink familie.

libby ter Weeme (View posts)
Posted: 1102766126000
Classification: Query
Dit is blijkbaar en oude message. Heb ondertussen de tak verder uitgeplozen. Het is een hele grote geworden.
Stuur mij een e-mail als U nog geinteresseerd bent.
Libby

Re: Kra(a)i(j)enbrink familie.

Libby ter Weeme (View posts)
Posted: 1102766261000
Classification: Query
Nederlands, engels beide zijn mogelijk.

Nog een ter Weeme

Miriam ter Weeme (View posts)
Posted: 1115818529000
Classification: Query
Surnames: ter Weeme
. Mijn vader is geboren in Eibergen. Er zijn echter 2 takken van de ter Weeme familie; eentje van de meubelfabrikant-zijde en de andere volgens mij van de scheepvaart maar dat weet ik niet zeker.
In Nederland zijn er niet zo veel families met deze achternaam. Ik geloof een stuk of 42.

Mijn vader komt uit een gezin met 3 broers (allen dus ter Weeme). Mijn opa, Jan ter Weeme, kwam uit Eibergen of Neede, dat zou ik eens aan mijn vader moeten vragen. Mijn opa is op jonge leeftijd gestorven (58); ik heb hem nooit gekend.

Onlangs ben ik ook een ter Weeme tegengekomen in Amsterdam. Zijn opa kwam ook uit de Achterhoek (Gelderland) maar is wegens scheiding naar Adam verhuisd.
En als je op het internet kijkt, is er ook een ter Weeme in Canada. Hij heeft zijn eigen communicatie/consultantybureau daar.

per page

Find a board about a specific topic